Black friday: lancering Zot Joke

Black friday: lancering Zot Joke

Black IPA Zot Joke

vanaf 29-11 exclusief bij ons verkrijgbaar van de tap

 

 

Bijna is het Black Friday! Een mooiere dag bestaat er niet om onze gloednieuwe Black IPA te introduceren, toch?

Wij bij Stadsbrouwerij 013 hebben een bier gebrouwen ter ere van Zot Joke. Een Black IPA.

We prijzen hiermee een markant man aan die het straatbeeld verrijkte met zijn bijzondere verschijning. Een bier, zo zwart als het leer van zijn jas, met veel body, geroosterde mouten en een bijzondere balans tussen de koffiebitterheid van een stout en de fruitigheid van de intussen bekende IPA.

Door de gebruikte hoppen, vind je in dit bier frisse fruitige tinten terug die symbool staan voor een verfrissende blik.  De frisse wind van bijzondere Tilburgers die buiten het paadje wandelen, zorgt voor een divers straatbeeld en heeft het vermogen om ons allen wat bij te brengen. Dit is een bier waar je na een goede kennismaking verzot op raakt en dat je vervolgens niet zomaar meer vergeet.

 

 

Kom je vrijdag even langs om te proeven?

Joseph Hollander, 1945-1993

Tilburg kent en kende een heleboel bijzondere mensen die tot op de dag van vandaag het veelzijdige straatbeeld kleuren. Een van die opvallende verschijningen was Joseph Hollander, ook wel Zot Joke of Joke Hollander. Joseph was de zoon van het Joodse echtpaar Anna Verbuecken en Abraham Hollander, en het zevende kind uit een gezin van twaalf. Vele verhalen zijn er geschreven over deze bekende man, en nog steeds wordt er menig woord over gerept. De een beweert een nog bonter verhaal dan de ander. Het was een man waarachter een flinke geschiedenis schuilt, die we niet precies meer kunnen verhalen. Feit is dat Zot Joke altijd door Tilburg liep en vaak bij draaiorgels te vinden was. Te herkennen aan zijn lange leren jas, bontlaarzen en de jute zak waar naar verhaal konijnenbontjes in zaten. Sommigen beweren zelfs dat hij als enige uit het deportatiekamp wist te ontsnappen! Kortom; Joke was een geheimzinnige man die niet meer is weg te denken uit de geschiedenis van Tilburg.X