Zelf ijsbock maken!

Zelf ijsbock maken!

Plotseling zeeën van tijd!

Begint de verveling al toe te slaan?

 

 

Onze Zytholoog Jens kent geen verveling en ziet in deze periode enkel kansen! Het ene creatieve idee na het andere vuurt hij op ons af. In deze blog deelt hij een van zijn geniale ideeën met jullie. Gaan jullie thuis ook aan de slag met brouwen? ūüôā

Minstens drie weken dicht, en dan?

Onze aangebroken fusten kunnen we geen drie weken bewaren dus ook daar doen we wat leuks mee; van elk nadeel maken wij een voordeel.

We gaan Ijsbocken! Ijsbocken is het koud destilleren van bieren. Door het bier te bevriezen kan je water van alcohol scheiden waardoor je wat hoger in alcohol kan komen maar vooral de smaken intenser maakt.

Wat heb je nodig?

  • Een half flesje Mooi de Klos
  • Een half flesje Steekje Los
  • Een lege PET-fles
  • Een vriezer

Pak thuis eens een half flesje Mooi de Klos en een half flesje Steekje Los en doe dit samen in een PET-fles. Deze PET-fles zet je in de vriezer. Waarom een PET-fles? Ik denk dat de meeste bierdrinkers weleens een flesje in de viezer zijn vergeten, in een PET-fles kan het uitzetten.

Flesje 24 uur in de vriezer, dop eraf, ondersteboven op een glas zetten en langzaam laten ontdooien.

Het eerste wat ontdooit zijn smaken, aroma’s opgelost in de alcohol. Hoe eerder je stopt hoe sterker het goedje is, maar dat is niet persé het lekkerst.

Tijd genoeg om lekker mee te experimenteren deze weken….X