Het proeflokaal

Proeven & Proosten

Proef de ambacht!

Bij Stadsbrouwerij 013 in Tilburg wordt er dagelijks gewerkt aan hoogwaardige gerechten in de keuken, en gesleuteld aan de brouwerij voor klassieke en toch uitdagende bieren. In het karakteristieke pand aan de Piushaven zijn twintig taps gevuld met bier uit eigen brouwerij en bier van lokale brouwerijen. Verder staat de drankenkaart vol met unieke bieren op fles, luxe koffie en thee, hoptails, speciale gin-tonics en mooie wijnen.

Hapje eten? Dat kan! Alles staat in teken van foodpairing en het perfect uitbalanceren van smaken. De gerechten worden met passie voor je bereid en door kundige bediening geserveerd met een kloppend verhaal. Proef de ambacht!

Proeverijen

  • Sharing platter: een smaakvolle combinatie van bourgondische gerechten
  • Bierplankje: 4 mooie speciaalbieren. Laat je verrassen!
  • Proef de Zondag: Ultieme foodpairing om te delen inclusief 4 bijpassende bieren (*reserveren)
  • Bierproeverij: Onder begeleiding van onze biersommelier proef je 5 bieren op professionele wijze én leer je alles over ons brouwproces (* reserveren)

Ultieme foodpairing

met zicht op ‘t brouwhuis

voor de optimale bierbeleving

Bourgondische keuken

De chefs staan elke dag voor je klaar, met passie voor het vak. En dat proef je! Veel van onze producten zijn lokaal. Zo komt het rundvlees van Boeuf Nature uit Postel, waar de koeien altijd buiten mogen lopen. Ze eten het overgebleven graan van onze bieren. Ook gaat er een gedeelte van het biergraan naar de bakker op de hoek, die er voor ons brood van bakt. Vervolgens hebben we onze eigen recepturen waar veelvuldig bier aan te pas komt. We maken zo bierkazen, bierbitterballen, biersiropen en nog veel meer. Lekker voor bij de borrel, maar je kunt bij ons ook uitgebreid en luxe genieten van meerdere gangen. Wij variëren namelijk van bitterballen tot culinaire hoogstandjes. Altijd geserveerd als kunstwerk.

Uiteraard staat voorop dat al onze gerechten matchen bij al het goeds dat uit de brouwerij komt.

Arrangementen

Ben je op zoek naar een gave locatie voor groepen? Bij ons kun je terecht voor een uitgebreide borrel, een heerlijk diner of activiteiten zoals een bierproeverij, rondleiding of workshop. Wij hebben namelijk een sfeervolle boot die perfect is voor grote partijen, feestjes en bruiloften. Kijk even bij onze arrangementen of neem contact met ons op voor de mogelijkheden, wij denken namelijk graag mee!

  • BBQ Buffetten: van basic tot luxe maar altijd met buitengewone specialiteiten
  • Biertour rondleiding door onze brouwerij incl. 3 proefbieren
  • Bierproeverij 2,5 uur lang professioneel proeven met 5 bieren + passende hapjes
  • Burgermenu Kies uit de lekkerste burgers incl. bijpassend biertje
X