Geitenkaas salade met biersiroop

Geitenkaas salade met biersiroop

Een heerlijke Geitenkaas salade met biersiroop gemaakt van Schering en inslag en eigengemaakt stoofpeertjes! Dit weekend is het tijd om uit te pakken en deze topper van een salade is zeker een uitblinker.

(Voor 4 personen)

Stoofperen

  • Stoofperen (Gieser Wildeman)
  • 1 kaneelstokje
  • 2 kruidnagelen
  • 2 partjes sinaasappelschil
  • 500 ml water
  • 250 ml rode wijn
  • evt. 1 el suiker

Biersiroop gemaakt van Schering en Inslag

  • 250 gram basterdsuiker
  • 75 ml water
  • 125 ml Schering & Inslag
  • 25 ml maple syrup
  • 1 kaneelstokje
  • Scheutje citroensap

Verdere ingrediënten

  • 200 gram Geitenkaas
  • 30 gr pijnboompitten
  • 3 el olijfolie
  • Peper en zout
  • Rucola

 

Bereiding

  1. Begin met het stoven van de peren. Schil de stoofperen en verwijder het klokhuis. Je kan dit ook achterwege laten en de peren in zijn geheel serveren.
  2. Zet een pan op het vuur met de water, de wijn, de kruidnagelen, de sinaasappelschil, de kaneel en de suiker en stoof de peren op een zacht vuurtje in ongeveer 3 uurtjes gaar. Laat de stoofperen in hun vocht afkoelen.
  3. Zodra de peren staan te stoven, begin dan aan de biersiroop. Zet een pan op het vuur, voeg eerst de basterdsuiker, het water en de helft van het bier samen in de pan en zet het op het vuur. Zodra de suiker is opgelost in het bier voeg je het kaneelstokje toe en breng je het geheel geleidelijk en al roerend aan de kook. Als de stroop in wording kookt, schenk je de maple syrup erbij. Dit is een zoete siroop gemaakt van het blad van de esdoorn. Zodra het mengsel goed heet is en dus volop kookt, blus je het af met de rest van het bier. Haal de pan van het vuur en laat het afkoelen, dit geeft jou tijd om zelf een biertje open te trekken
  4. Breng de rucola op smaak met de afgekoelde biersiroop, 3 el olijfolie en wat peper en zout.
  5. Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan.
  6. Verdeel de rucola over 4 bordjes. Leg de stoofperen hierop.
  7. Schaaf de geitenkaas over de salade heen.
  8. Garneer de salade met de geroosterde pijnboompitjes.

Eet smakelijk!

 

 

 



X