Fish & Chips gemaakt van Witte koning

Fish & Chips gemaakt van Witte koning

Ingrediënten

  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 300 ml Witte koning
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 800 gram kabeljauw
  • Kipkruiden

Aan de slag

  1. Meng het zelfrijzend bakmeel met de Witte koning met een garde. Het moet een dikke pap zijn, is het dat niet voeg wat bier toe als hij dunner moet en zelfrijzend bakmeel mocht hij wat dikker moeten zijn. Voeg ook een eetlepel bakpoeder toe en meng het met de garde.
  2. Controleer de kabeljauw op graat en portoneer deze ongeveer 200 gram per persoon (de rest kan kibbeling van gemaakt worden)
  3. Zet de frituur op 175 graden.
  4. Haal de gepositioneerde vis door het beslag met een kleine tang. En laat de vis dan voorzichtig los in het vet. Maak je tang schoon van beslag en druk de filet wat naar bededen zodat alle kanten gebakken worden. Als de vis al wat kleur begint te krijgen, haal hem dan in het netje even omhoog om te laten rusten zodat hij wat kan doorgaren.
  5. Bak ze daarna af door ze een mooie goud-bruine kleur te geven. Laat de gebakken vis uitlekken op keuken papier en besprenkel ze met kipkruiden voor smaak.
  6. Bak hierbij heerlijke frietjes en serveer hierbij een lekkere tartaarsaus!



X