Natuurlijk is er helemaal niets mis met onze Bokkige Boom maar voor deze herfst kan het zijn dat je meer alcoholwarmte nodig hebt. CV uit, truien aan en een lekkere Eis Bock in de hand.
Eis Bock dankt zijn naam aan het feit dat het bier wordt bevroren waardoor het water dat dan veranderd is in ijs verwijderd kan worden. Hierdoor kan er in het bockbier een veel hoger alcoholpercentage en een veel meer intense smaak bereikt worden.
Zondag 9 oktober hebben wij zeer exclusief dit bier verkrijgbaar onder de naam Eis Baum.
Hoe doen we dat met Bokkige Boom? We schenken twee flesjes Bokkige Boom over in een PET-fles, doen de dop erop en leggen deze in de vriezer totdat het helemaal bevroren is. Vervolgens haal je de fles uit de vriezer, haal je de dop eraf en zet de fles ondersteboven op een glas. Als je ongeveer 22 cl in je glas hebt dan heb je een Eis Bock van ongeveer 19,5% alcohol. Lekker verwarmend..
Nog belangrijker is de stroperige textuur en de intense smaak..
Haardvuurtje erbij en klaar voor de winter..
Leave a reply