Onze zytholoog Jens vindt het heerlijk om smaken te combineren. Bier en eten versterken en beïnvloeden elkaar, net zoals in een perfect huwelijk. Hij ging op zoek naar de perfecte bier en spijs combinatie voor ons Luxe thuismenu. Lees hieronder alles over smaken die bij elkaar passen.
VOORGERECHTEN
DUMPLING MET TOT OP HET BOT
Tot op het Bot is onze nieuwe Black IPA. Een combinatie van donkere geroosterde mouten met frisse aromahoppen. Hierdoor past het bier zowel bij de eend als de kokosvinagrette.
COQUILLES MET WITTE KONING
Coquilles hebben een zeer verfijnde smaak dus daar moet een bier bij wat de smaken ondersteund en zeker niet gaat overheersen. Ons witbier is verfrissend en subtiel in citrussmaken door korianderzaad en sinaasschil. De tarwe maakt het bier juist weer zacht wat weer aansluit bij het mondgevoel van de coquille.
DUXELLE MET WITTE KONING
In plaats van het benadrukken van de umami van de paddenstoelen, benadrukken we met de ons witbier juist de frisheid van de knol én het zachte zuurtje van de tarwe zorgt juist voor de balans.
TUSSENGERECHTEN
BISQUE MET KRUIKJE BLOND
Door een combinatie van saffraan en de mouten krijgt ons blond bier een unieke honingaroma. Het volmondige Kruikje Blond trekt het zoet van bisque naar boven.
BUTTERNUT POMPOEN MET KRUIKJE BLOND
De zachte en zoete structuur van de butternut pompoen wordt benadrukt door de volmondigheid van Kruikje Blond. Ons blondje ondersteunt de kruidigheid van de vadouvan door de toetsen van honing en brengt de frisse appel en de pindacrunch samen.
HOOFDGERECHTEN
TOURNEDOS MET OP D’N OPHEF
Tournedos heeft echt een stevig bier nodig. Een bier dat zich niet laat overschaduwen door het vlees en de wijnjus. In onze dubbel proef je duidelijk de geroosterde smaken van de donkere mouten en de lichtere moutsoorten geven een extra diepte aan het bier. Van licht bitter naar karamel tot bijna dropachtige smaken. Dit brede palet versterkt het gerecht en is ook nog dorstlessend door het koolzuur.
SCHOL MET TRAPPERS WEIZEN
De traditionele gist zorgt, naast fruitige geuren, ook voor een subtiele kruidnagelaroma. Juist deze lichte kruidigheid past geweldig bij de bloemkool. De tarwe in het bier maakt het bier volmondig en de schuimkraag romig wat weer aansluit bij de boter en daarbij is het bier bescheiden genoeg om de vis in ere te houden en fris genoeg om de dorst te lessen.
SPITSKOOL RENDANG MET TILBURGSE HEER
Een bord vol verschillende exotische smaken en kruidigheid. Onze tripel is krachtig en kruidig genoeg om dit aan te kunnen, sterker nog door zijn mouten krijg je smaken die iets weg hebben van gedroogde abrikoos en papaja. Dit trekt alle elementen uit het gerecht samen tot één geheel.
NAGERECHTEN
DESSERT MET MOOI DE KLOS
Een van onze zware jongens is Mooi de Klos. Een Russian Imperial Stout vol met koffie- en cacaogeuren. Als je dit bier rond 11 a 12 graden drinkt dan ruik je ook rood fruit en bramen. Het bier gaat geweldig samen met alle smaakmakers die bij de peer geserveerd worden en maakt het dessert en diner helemaal af.
KAAS
Schering en Inslag haalt uit ieder kaasje weer een andere smaak en karakter naar boven. De lichte koolzuurprikkeling in het bier maakt de kaas minder zwaar in de nasmaak terwijl het zoet juist de karakteristieken van de kaas benadrukt.
Thuismenu en bierassortiment bestellen
Leave a reply