Back in the days…
HƩƩl vroeger maakte men een mengsel waar je brood van kon bakken of bier van kon brouwen. Dit werd voornamelijk gedaan door vrouwen. Het is dan ook geen verrassing dat het eerste bier door vrouwen werd gebrouwen! Vandaag de dag maken ze nog steeds bierbrood. Bikken en Bakken, onze buren in de Piushaven, hebben dit tot een kunst verheven.
Een speciaal bijproduct van het bier brouwen…
Na het filteren van de mouten blijven er granen achter op de bodem van de filterkuip. Vanaf dat moment is het bierbostel. Het leent zich uitstekend om het bier zelf te filteren, maar we houden ook een beetje apart. Dit brengen we langs bij Bikken en Bakken, waar ze aan de slag gaan en ons eigen brood met veel liefde en aandacht bakken. Zo gaat er niks verloren en hebben we een heerlijk broodje, wat belegd of besmeerd kan worden met allerlei lekkere, lokale ingrediƫnten.
Wist je dat je zo’n lekker knapperig broodje met heerlijke dips krijgt bij het bestellen van ons thuismenu? Bestel hier!
Leave a reply